English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

 

Storioni Trio
Opgericht 1995

Bart van de Roer – piano
Wouter Vossen – viool Laurentius Storioni, Cremona 1794
Marc Vossen – cello Giovanni Grancino, Milaan 1700

Uitgebreid repertoire
Het Storioni Trio voert werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags, van Haydn tot Henze. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moor, Voříšek). Het trio heeft opdrachten gegeven aan componisten zoals Kevin Volans, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths voor het schrijven van triple concerti die zij tevens in première hebben laten gaan. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan ‘dan de muziek en het vertellen van het verhaal’.

Met Beethoven in het hart
Het Storioni Trio heeft recent de volledige pianotrio’s van Beethoven in Zwitserland en in Nederland uitgevoerd, op zowel authentieke- als moderne instrumenten. De opname van Beethovens Triple Concerto op authentieke instrumenten met het Nederlands Symfonie Orkest (Jan Willem de Vriend) kreeg lovende recensies in internationale media zoals de Sunday Times, Fono Forum en Gramophone Magazine. Dit laatste medium verkoos het tot Editors Choice juli 2013 en BBC Radio3 torpedeerde de opname tot CD van de Week.

'Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Degenen die misschien niet het Triple Concerto onder mooiste werken van Beethoven rekenen, zouden wel eens kunnen worden verleid door deze intelligente, evenwichtige en prachtig gespeelde uitvoeringen'- Gramophone

Storioni Festival
Het Storioni Trio is artistiek directeur van het jaarlijkse, tiendaagse ‘Storioni Festival’ in Eindhoven. De 8e editie vond in januari 2015 plaats. Internationale top musici, aanstormend talent en het Storioni Trio delen elk jaar weer met elkaar het podium. Recente edities hebben gasten verwelkomd zoals Gidon Kremer, Vadim Repin, Jean-Yves Thibaudet, Nelly Miriciou, Natalia Gutman, Mischa Maisky, Sol Gabetta en Jörg Widmann. Daarnaast geeft het Storioni Festival jaarlijkse opdracht voor een nieuwe triple concerto of werk voor pianotrio dat tijdens het festival in première gaat.

Internationale optredens
Het Storioni Trio heeft opgetreden in Wigmore Hall, Carnegie Hall, het Concertgebouw en op festivals als Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Osnabrück Kammermusiktage en Trio Festival in de Philharmonie Moskou. Verschillende tours leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten.

www.storioni.nl