English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Nieuwsbrief

MOSKOU/LONDON

Op 6 en 7 december a.s. zal het Storioni Trio haar debuut maken in de Philharmonie van Moskou (zie de aankondiging hierboven). We beschouwen dit als een grote eer en we kijken er enorm naar uit! We gaan er een mooi programma spelen met werken van Haydn, Mendelssohn en Ravel. Bij het eerste concert zal ook de Nederlandse Ambassade aanwezig zijn. Op dit moment zijn we druk bezig met alle papieren te verzorgen t.b.v. de visumaanvraag...oh ja…. en met repeteren natuurlijk!
Aansluitend vliegen we door naar London voor een repetitie met het orkest ‘Britten Sinfonia’. Het is een repetitie op een stuk van Nico Muhly een Triple Concerto. Hij is een jonge Amerikaanse componist o.a. van de film-score van The Reader. De wereldpremière zal plaatsvinden tijdens het Storioni Festival 2011, en wel op 22 januari in het Muziekgebouw te Eindhoven.
De partituur had al in ons bezit moeten zijn, maar Nico heeft aangegeven toch nog iets meer tijd nodig te hebben, spannend!

STORIONI FESTIVAL 2011 ‘MET HART EN ZIEL’.

Van 20-30 januari zal het vierde Storioni Festival plaatsvinden in Eindhoven, Breda, Helmond, Tilburg en Den Bosch. Onder de noemer " met Hart en Ziel" zullen we samen met onze vrienden, waaronder dit jaar Vadim Repin, Pekka Kuusisto, Evelina Dobracheva, Vladimir Mendelssohn, Katherine Scott en vele anderen, weer schitterende klassiekers en inspirerende nieuwe werken voor u verzorgen. Zo brengt het Storioni Festival een mooi overzicht van de huidige stand van zaken in de kamermuziek en een ongekend luistergenot.
Daarnaast zijn we erg blij met de nieuwe samenwerking in Breda met het Chassé Theater en de nieuwe Wandelconcerten in de prachtige Bossche binnenstad.
Nieuw tijdens deze editie is ook het Storioni Café, een plek voor ontmoetingen tussen publiek en musici met interviews van o.a. Maartje van Weegen, Lex Bolmeijer en Frank de Munnik. Tijdens deze café bijeenkomsten zal steeds het thema van dit festival “met hart en ziel” in de programmering toegelicht worden.

MUHLY-IN- RESIDENCE
Nico Muhly is drie seizoenen lang composer-in-residence van het Muziekgebouw Eindhoven. Hij is daarom ook de centrale componist in het Storioni Festival. Een goede zet, want de 29-jarige Amerikaanse componist is verrassend toegankelijk en prettig voorspelbaar. Vorig seizoen bewees hij met de première van “Impossible Things” in Eindhoven, dat zijn muziek swingend, melodieus en het aanhoren meer dan waard is. Hij schrijft voor het komend festival een triple-concert opgedragen aan het Storioni Trio.

Het Storioni Festival 2011 is een festival met hart en ziel.

Voor meer informatie: www.storionifestival.com
Info en kaarten 040 244 2020......Voor boekingen of 'Concerten op Maat ' kunt u ons mailen.


<< terug naar overzicht