English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Concours voor jonge ensembles.

 


Het Storioni Festival heeft zich de afgelopen drie jaar bewezen als een kamermuziek festival van grote betekenis. Niet alleen de centrale rol van het Storioni Trio, het ‘vlaggenschip van de Nederlandse cultuur’, maar ook de aanwezigheid van international gerenommeerde gastmusici en de uitgekiende programmering maken het tot een onmisbaar evenement voor de kamermuziek liefhebber. Grootheden als Gidon Kremer, Natalia Gutman en Jean-Yves Thibaudet hebben tijdens vorige edities samen met het Storioni Trio en veel andere gastmusici opgetreden.
Dit jaar spelen grootheden als Vadim Repin, Pekka Kuusisto, Evelina Dobracheva en Vladimir Mendelssohn schitterende klassiekers en enerverende nieuwe werken.

Storioni Festival & Muziekcentrum De Toonzaal presenteren:
Storioni Festival prijs
Ensemble competitie voor jonge kamermuziekensembles

Wat?
Het Storioni International Chamber Music Festival organiseert in 2011 de eerste editie van een ensemble competitie, waarbij ensembles de kans krijgen zich te presenteren tijdens het ‘Wandelconcert’ van het Storioni Festival 2011. Tijdens dit concert spelen ook het Storioni Trio en andere gerenommeerde musici. De concerten vinden plaats in Muziekcentrum De Toonzaal, De Muzerije en Het Zwanenbroedershuis te Den Bosch en aan het eind van de avond zal de jury (o.l.v. Ad ’s-Gravesande) de prijswinnaar bekendmaken.

Voor wie?
- kamermuziekensembles, vanaf 2 musici
- studenten die ingeschreven staan aan een Nederlands conservatorium, of daar uiterlijk 2 jaar geleden hun diploma hebben behaald

Repertoire:
- minimaal 2 stukken uit verschillende stijlperiodes, maximaal 25 minuten, losse delen zijn toegestaan

Prijzen:
- 1e Prijswinnaar
optredens in Muziekcentrum De Toonzaal en lunchconcert Muziekgebouw Eindhoven met coaching door het Storioni Trio
- Publiekprijs
optreden tijdens Kamermuziek in ’t Groen (Eindhoven) als onderdeel van het Storioni Academy podium

Interesse?
- Het concours bestaat uit twee rondes. Meld je vóór 15 november 2010 aan via leana.furman@muziekgebouweindhoven.nl  of Postbus 615, 5600 AP Eindhoven. Stuur daarbij een CV op van het ensemble en de individuele leden, met evt. geluidsmateriaal (DVD of CD).
- 4 december 2010 vindt de auditieronde plaats in Muziekcentrum De Toonzaal. De jury tijdens de audities bestaat uit leden van het Storioni Trio onder aanvoering van meestemmend juryvoorzitter Ruud van Eeten (programmeur van Muziekcentrum De Toonzaal). Ook zullen Frank Veenstra, artistiek manager van het festival, Ad ‘s-Gravesande, voorzitter van de stichting Jeroen Bosch 500 en andere mensen uit het internationale muziekleven plaatsnemen in de jury.
- maximaal 3 ensembles worden uitgekozen om op te treden op 27 januari 2011 tijdens het Storioni Festival en op deze manier mee te dingen naar de Storioni Festival Prijs.

 

 


<< terug naar overzicht