English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Storioni Festival
'Het Storioni Trio is het vlaggenschip van de Nederlandse cultuur'
(NRC Handelsblad).

Dit van oorsprong Brabantse pianotrio en Muziekcentrum Frits Philips namen samen het initiatief tot een kamermuziekfestival van internationaal topniveau. De programmering voor dit muzikale feest kwam tot stand in nauwe onderlinge samenwerking tussen de artistiek manager van het Muziekcentrum, Frank Veenstra, en de leden van het Storioni Trio. Een keur aan topmusici verleent medewerking aan het festival.
 
Storioni Festival 2014: Muze en Mecenas

Internationale uitstraling, internationale allure: in zes jaar tijd plaatste het Storioni Festival zich duchtig op de kaart. Tien dagen lang, in vijf Brabantse steden, in concertzalen, musea en andere feestelijke locaties, bruist en tintelt het! Kamermuziek door gelauwerde musici én aanstormend talent. U hoort de topstukken uit het kamermuziekrepertoire; maar echt des festivals zijn juist ook al die spannende muzikale uitstapjes en nieuwe ontdekkingen. Musici als klarinetist Jörg Widmann en het Finse strijkkwartet Meta4 voeren het lijstje van grote musici aan. En niet alleen de dagelijkse talkshows, de Storioni Café’s, maken dat je de festivalsfeer proeft tot in elke noot …


Storioni Festival 2013 Improvista!
Internationale uitstraling, internationale allure: in zes jaar tijd plaatste het Storioni Festival zich duchtig op de kaart.  Tien dagen lang, in vijf Brabantse steden, in concertzalen, musea en andere feestelijke locaties, bruist en tintelt het!
Kamermuziek door gelauwerde musici én aanstormend talent.  U hoort de topstukken uit het kamermuziekrepertoire; maar echt des festivals zijn juist ook al die spannende muzikale  uitstapjes en nieuwe ontdekkingen. Musici als pianist Severin von Eckardstein en violiste Viviane Hagner voeren  het lijstje van grote musici aan. En niet alleen de dagelijkse talkshows, de Storioni Café’s, maken dat je de festivalsfeer proeft tot in elke noot …
 
Storioni Festival 2012 Het was weer een hele klus, maar...de programmering van het Storioni Festival 2012 (19-29 januari 2012) is rond! Mischa Maisky (cello) is de Grote Ster, verder vele bekende en nieuwe gezichten...het Brentano Quartet, Herve Joulain, Alina Ibrachimova en Peter Hoeben. Het is een klein jubileum, want het is de 5e editie. (www.storionifestival.nl), we hopen u weer te mogen begroeten!
 
Storioni Festival 2011 Sinds drie jaar stáát het Storioni Festival: volle zalen en publiek dat alweer reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie. Ook de editie Storioni Festival 2011 is mooi en feestelijk. Neem Vadim Repin. Eén van de grootste violisten van nu, de perfectie dicht benaderend. Pekka Kuusisto, eveneens violist, en prettig eigenzinnig. Of de Russische sopraan Evelina Dobracheva. ‘Maar’, zoals dagblad Trouw vorig jaar enthousiast schreef, ‘kloppend hart blijft toch het Storioni Trio zelf’! In het Storioni Festival dit jaar veel muziek die het emotionele benadrukt. Hartstocht. Hartepijn. Maar ook hartevreugde want dat kan evengoed! Nieuw dit jaar is het Storioni Café: een bijzonder voorproefje van het komende concert.
 

 
www.storionifestival.nl
Ticketbureau T. 040.244 20 20
Tickets@MuziekgebouwEindhoven.nl

 

 


Editie 10:
"Verteld en gezwegen" - verhalen
14 t/m zondag 24 januari 2010
met o.a. Natalia Gutman en Nelly Miricioiu

Editie 09: 
"Uit de volksmond - van overlevering tot meesterwerk"
15-25 januari 2009 op diverse locaties in Brabant.
met o.a. Yves Thibaudet

Editie 08: Hemels Licht  Aardse Nacht
23-27 januari 2008
Met o.a. : Kantsjeli, Gidon Kremer