English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

VS oktober 2009, 1e dag

Dag 1

Zondagavond laat kom ik er achter, dat de boeking voor het celloticket niet helemaal goed is gegaan.
Het reisbureau heeft hem onder de naam mr.Cello een geboortedatum van november 1971 meegegeven iets wat me in al die jaren " onderweg met de cello " nog niet eerder is overkomen....
Immers " mr. Giovanni Grancino " dateert uit 1700, is afkomstig uit Milaan en is geen mens maar een ( weliswaar heel mooi ) stuk hout en wordt normaal gesproken als " cabin baggage " ingeboekt.
Ik ben maandagochtend daarom maar extra vroeg naar Schiphol vertrokken en net als je grote problemen verwacht ( er is altijd wat, ook als je een ticket koopt ) blijkt daar aangekomen, dat ik in een recordtijd binnen het half uur ingecheckt ben en aan de koffie zit. Ik kan dan nu wel twee uur op Bart en Wouter gaan zitten wachten.
Aangekomen in de States blijkt, dat -met de visum nachtmerrie eenmaal achter de rug- het eigenlijk een heel gastvrij land is en de mensen bijzonder vriendelijk en behulpzaam zijn.
Bart was helaas zijn rijbewijs vergeten maar na overleg met de supervisor en de bijpassende upgrade kunnen we beginnen aan onze 10 dagen durende tournee die ons via Detroit uiteindelijk naar Toronto, Canada zal leiden. We zijn al eerder in de United States geweest en hebben o.a. ons debuut in New-York's Garnegie Hall gemaakt maar de provincie is nieuw en aangenaam.
Terugkomende op de upgrade, we reizen met onze sloep: een Chevrolet van 6 meter met plaats voor 8 personen en even zovele koffers ( kamperen langs de kant van de weg is dus een optie ) inmiddels zeer comfortabel door Michigan. Na een korte tussenstop bij Wendy's en de daarbij behorende " Baconator " ( een driedubbele hamburger met, de naam zegt het al: heel veel bacon...) en Cherry Coke ( ook geen aanrader ) komen we aan het begin van de avond aan in Holland, een stadje, waar alles, wat ook maar enigszins met Nederland te maken heeft, vanaf druipt.
Hier vindt morgen ons eerste concert plaats.
 

Marc


<< terug naar overzicht