English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Zomer 2009


We kijken met veel plezier terug op een mooie zomer met het Storioni Trio. Deze begon met een aantal concerten in Ierland in het kader van het West Cork Festival. We speelden in het statige Bantry House en in het oude kerkje, trios van o.a. J. Haydn, Fr. Schubert en Peteris Vasks. Dit laatste werk was ons ooit aangeraden door Gidon Kremer en bleek een krachtig eerbetoon aan Olivier Messiaen. Een hoogtepunt voor ons was de uitvoering van de 15e Symfonie van Shostakovich in een bewerking van Deravianko met de slagwerkers van het befaamde RTE National Symphony Orchestra.
De volgende halte was het beroemde Kamermuziekfestival in Kuhmo (Finland), waarschijnlijk het grootste in zijn soort ter wereld. Het was ongelooflijk inspirerend om te midden van zoveel getalenteerde collega's muziek te maken......èn ontroerend om te merken dat het publiek ons inmiddels, (dit was voor ons de derde keer dat we er speelden) echt in de armen heeft gesloten. Het blijft heel bijzonder om te zien, hoe een klein dorpje (van ca. 3000 inwoners) 's zomers uitgroeit tot een bedevaartsoort voor muziekliefhebbers, waarbij er tienduizenden kaarten worden verkocht. Wat een organisatie!                                                We hebben genoten van de traditionele Finse sauna. De lokale cuisine hebben we zo veel mogelijk proberen te vermijden, maar verder hebben we ons ondergedompeld in het muziekfeest.
De terugvlucht was voor ons extra feestelijk, want die vormde het begin van een korte vakantie met onze families. Los van de gebruikelijke kinderprobleempjes zoals de bloedneuzen, geschaafde knieën en het soms heel vroege opstaan, was het heerlijk om weer even met elkaar op adem te komen.
Onze volgende concerten vonden plaats tijdens het Festival Cyrenes op het Griekse eiland Syros. 's Ochtends studeren en repeteren, waarna we snel de taxi insprongen naar een mooi strandje...heerlijk! Dvorak’s pianokwintet, Syros en het prachtige weer, bleken een gouden combinatie. Alleen die boottocht van en naar Athene...: we bleken niet echt over zeebenen te beschikken.
Bij thuiskomst wachtte ons misschien wel de grootste en leukste uitdaging…...Het Prinsengrachtconcert.  Het was geweldig, wat een sfeer, wat een organisatie, zoveel mensen op de bruggen, de boten en de kade…..en wat hadden we geluk met het weer!
 


<< terug naar overzicht