English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Mr Cello - Marc Vossen

Onlangs hadden we een concert in Saint-Cyprien, Zuid-Franrijk. Dit pittoresque dorpje herinnerde ik me nog uit mijn jeugd toen we daar met de familie jaarlijks onze zomers aan het strand bij de plaatselijke Camping Municipal doorbrachten.
Deze keer echter waren we uitgenodigd door het prestigieuze Prades Festival om in het kader daarvan een concert te geven in de prachtige oude kerk van St-Cyprien Village. So far so good, ik had er veel zin in !
Na een treinreis naar Parijs in een overvolle Thalys, ( wat doe je met je cello, juist ; je eindigt altijd tussen de bagage in het gangetje ! ) vertrok ik naar de luchthaven van Orly. Wouter en Bart waren inmiddels ook gearriveerd en vol goede moed begon de incheck procedure.
Nou is het meestal zo dat als je als cellist in de buurt van de incheck balie komt het luchthaven personeel over het algemeen wat zenuwachtige trekjes begint te vertonen. Mijn aankondiging dat ik ook een ticket voor Mr.Cello heb, helpt daarbij vaak niet, want dan is de verwarring compleet ( hoe moet dat dan… ).
De zenuwachtige trekjes bleven deze keer echter achterwege, sterker nog, er was een bali vrij met daarachter een onderuitgezakte medewerkster die bij nadere inspectie duidelijk met het verkeerde been uit bed was gestapt.
De paniek kwam alsnog. Er werd heen en weer gebeld en na een half uur kwam er een tweede mevrouw die ons vroeg of we de cello van te voren hadden aangemeld en zoniet, zei ze, ( dit om de sfeer te bevorderen ) Air France het recht had ons te weigeren !
De ervaring heeft me geleerd dat als je maar rustig blijft, vriendelijk lacht ( voor mij niet altijd even gemakkelijk ) en ondertussen onverzettelijk koers blijft houden naar het boarden van het vliegtuig, MET cello, je er negen van de tien keer wel uitkomt. Ook deze keer was dat gelukkig het geval.
In mijn herinnering dacht ik aan die ene andere keer ongeveer 10 jaar geleden, toen ik ook met Air France vloog naar Japan. Net zoals toen mocht ik nu als eerste inchecken samen met een board engeneer die met twee enorme trossen touw met me mee liep en vervolgens de cello over drie stoelen ( ik had echt maar één cello ticket ) zo stevig vastbond, dat het me bij aankomst tien minuten kostte om de cello weer los te maken.
Het concert ging overigens erg goed, de organisator was enthousiast en beloofde ons weer uit te nodigen. Wie weet volgende keer beter ?

Marc Vossen,
Cellist Storioni Trio

<< terug naar overzicht