English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Recensie Brahms CD Storioni Trio

Recensie Brahms CD Storioni Trio
Trio’s nr. 1 in B, opus 8 en nr. 2 in C, opus 87.
PentaTone.


Het Storioni trio speelde op zijn eerste opname voor PentaTone Schubert op een bijzondere en veelbelovende wijze. Nu met Brahms speelt het Trio al even prachtig en nog meer ingetogen dan toen. Met de uitvoering van de reguliere, in 1891 herziene versie, waarin zij een herfstachtige, melancholische nuance aanbrengen die uitstekend past, komen zij in de top van de Trio’s.

Het Allegro wordt met gemak uitgevoerd, waarbij het samenspel van de strijkers vloeiend is hetgeen getuigt van een goed elkaar aanvoelen. Het Scherzo, tevens op een gratis DVD, wordt begeleid door zeer nauwgezet spel van de pianist. Daarna komt de overgang naar de schitterende nauwkeurigheid van het Meno Allegro. Het Adagio en het laatste Allegro vormen een toonbeeld van virtuositeit en muzikaliteit en zijn toppunt van verfijning.

Het opus 87 vraagt om meer passie in de klankexpressie en ook hier is de opname schitterend vastgelegd, gekenmerkt door het bijzondere subtiele muzikale evenwicht in het spel van de drie jonge Nederlandse musici. Ontspannen spelend, opdat alles op zijn plaats valt, zwelt het vuur aan bij aanvang van het eerste Allegro. Door een goede technische beheersing kunnen zij snel omschakelen, daarbij in staat zijnde om in nauwelijks een maat te veranderen van felheid naar de meest denkbare subtiliteit.
In het Andante horen wij grootse technische details door uitmuntend samenspel van de strijkers in de derde variatie. En bovenal onbetaalbare muzikaliteit en finesse getuige de gevoeligheid waarmee de vijfde van de genoemde variaties wordt uitgevoerd. De verfijning komt tot slot nog het meest tot uiting in het Scherzo als hoogtepunt.
De meest pure en onvervalst romantische stukken.
De opname blijft tot het einde toe verrassen, met een gratis toegift in de vorm van een DVD.

Zowel deze CD als het ensemble zelf behoort tot het beste in dit genre.

Juan Garcia-Rico in SCHERZO (Spanje)
Vert. Marco Steenvoorden en Ester Vijselaar.
 


<< terug naar overzicht