English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

Poulenc, Enescu, Menuhin en Pressler gingen ons er voor.......

De uitvalbasis in Toronto bleek het prachtige huis van John en Esther te zijn in Rochdale, even de brug over en je bent down town. Het is een erg aangename stad, met mooie winkels en restaurants. Rochdale blijkt de chique buitenwijk te zijn. In de stad krijgen we een rondleiding door het totaal gerenoveerde conservatorium, met verbluffend mooie concertzaal, van Steven Dann. Hij is altviolist en een oude bekende van het Storioni Trio en bovendien gast op het komende Storioni Festival. Later neemt hij ons mee naar zijn huis en praten we tijdens een heerlijke maaltijd even bij.
Op de tweede dag in Toronto studeren we eerst een aantal uren individueel en gaan daarna samen aan de slag op de vleugel van Esther. Zij is bestuurslid van de WMCT en heeft zorgvuldig een vergadering met de overige bestuursleden gepland tijdens onze repetitie...zodat ze lekker kunnen meeluisteren! 's Avonds geven we een masterclass op de Universiteit van Toronto op uitnodiging van het Gryphon Trio, een Canadees pianotrio in residence op de Universiteit. We werken twee uur met twee getalenteerde jonge trios en zijn aangenaam verrast door de massale opkomst van muziekstudenten.
De volgende dag is de dag van het concert...wel spannend, omdat we inmiddels weten dat de WMCT al 113 jaar een concertserie organiseert. Alle groten der aarde zijn er geweest van Poulenc en Enescu to Menuhin en Pressler. We blijken de opening van het seizoen te zijn...wat een eer! De zaal is propvol en het is duidelijk dat de mensen zin hebben in het concert.
We geven een van onze beste concerten en krijgen een staande ovatie na afloop. De recensie in de Toronto Star is om van te dromen...een mooi einde van deze reis.

Wouter
 


<< terug naar overzicht