English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

VS Oktober 2009, 3e dag

Dag 3

Ik weet eigenlijk helemaal niks van Amerikaanse scholen, behalve dan dat ze veel aan sport doen en dat er detectie poortjes bij de ingang staan, en van " Bowling for Columbine " een film over een jongen die een aanslag op zijn mede-studenten en leraren pleegt.
Zo blijkt wederom dat voorgevormde meningen op basis van wat je in de pers leest en hoort meteen in de prullenbak kunnen.
De Ottawa High School is een school met zo'n 2500 leerlingen zonder detectie poortjes en zoals leraar John al had aangekondigd; " We have kids with great parents, bless the parents". John doet me erg aan mijn eigen vader denken. Iemand die totaal bevlogen dag in dag uit met ontzettend veel energie kinderen een passie voor muziek probeert mee te geven.
Hij heeft daarbij de beschikking over een schoolorkest met een eigen instrumentarium waar je ‘U’ tegen zegt. Zo bezit de school o.a. 15 cello's en 8 contrabassen. Lang leve sponsoren en privé donaties !
We geven deze middag twee workshops voor onder- en bovenbouw. Bij binnenkomst van de leerlingen valt op, dat discipline hoog in het vaandel staat. Na een korte introductie door Wouter kun je tijdens het 1e deel van Haydn's Jacobs Droom een speld horen vallen. Hierna volgen vragen van beider zijde. Wouter vraagt of klassieke muziek saai is; " Classical is NOT boaring !! ". John klapt wat in zijn handen en binnen 3 tellen zijn we omringd door leerlingen (met instrument ) klaar om samen door het Divertimento van Mozart heen te lezen.
Na afloop vraag ik aan een paar meisjes of cellospelen leuk is ; " playing the cello is Cool ! ".


Marc
 


<< terug naar overzicht