English

NIEUWS

Storioni Trio in The Strad

Heather Kurzbauer, journaliste van het... >>

Mini-documentaire Storioni Trio

 >>
News

Volgend concert

,
aanvang uur
Fotogallery Storioni Festival 2010-2011
 

VS Oktober 2009, 2e dag,

Dag 2

Op zich heb ik best goed geslapen ( afgezien van een sms die om 2.45 Am binnen kwam, waarin Sarah vroeg of ik goed was aangekomen en lekker geslapen had, het tijdsverschil had ze even over het hoofd gezien ) maar om 06.15 Am was ik echt klaar wakker. Amerika ook ! Gezien het enorme aantal " Goodmorning Amerika " talkshows.
s' Ochtends bij het ontbijt blijkt dat Amerika een sociale kant heeft die me erg aanspreekt. Bij het plaatselijke studenten café werken gehandicapten en studenten samen achter de bar en wordt mijn bestelling opgenomen door een meisje met gehoor en spraakbeperking. Je staat op die manier midden in de maatschappij en dat is iets wat me een warm gevoel geeft. Dit is een kant van Amerika die ik niet kende...
Tijdens het studeren wordt er op mijn kamerdeur geklopt. Als de schoonmaakster mijn cello ziet, zegt ze : " Oh wow, can you please play for me, I love the cello". Ik had die reactie na een enorme jetlag en een verwoede poging " het gevoel " weer wat terug te vinden eerlijk gezegd niet verwacht. Na een kort gesprek blijkt ook zij een nazaat van de Hollanders ( zoals bijna iedereen je hier vol trots verteld ) en belooft ze vanavond te komen luisteren.
Het concert is in The Chapel, een prachtige zaal met veel hout en glas in lood: een garantie voor sfeer en goede akoestiek.
Het concert blijkt een goede start! Er zijn ongeveer 600 concertbezoekers op ons concert afgekomen en ondanks dat het voor ons gevoel nu 03.00 Am is ( jetlag ) spelen we goed en geeft het publiek ons een staande ovatie. Iets waar we wel een beetje trots op zijn, omdat dat in Amerika zeker niet standaard is.

 


<< terug naar overzicht